terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

 

Mimicri Zingt!        “Toen was geluk …”

Afgelopen vier weken heeft Mimicri nu al weer voor de 16e keer een aantal verzorgingstehuizen in het Haagse bezocht met haar nieuwe liedjesprogramma: “Toen was geluk heel gewoon”.  Traditie getrouw werden in die tour ook De Willibrord, Duinstede en Het Sophieke huis met een optreden verblijd. En – zoals ook in voorgaande jaren – bleek, gezien de reacties, een groot deel van de bewoners fan te zijn van Mimicri.

Het geheel speelde zich dit jaar af in het huis van een ouder echtpaar dat besloten had naar een flat te verhuizen. De zeven dochters van dit echtpaar moesten het huis leegruimen en hadden daartoe de hulp ingehuurd van een twee mans verhuisbedrijf. Tijdens het opruimen kwamen er geregeld voorwerpen boven tafel die aanleiding gaven tot het zingen van een,liedje. Al met al werd het weer een gemêleerd geheel. Startend met “visite” zong Mimicri zich een weg o.a. via “de costa del sol”, het “when I’m 64” en “de mallemolen” naar “er wonen twee motten”, een nummer dat door nagenoeg alle aanwezigen werd meegezongen, om uiteindelijk te eindigen met de titel van het programma. Als toegift was gekozen voor “Thank you for the Music”. In zo’n anderhalf uur tijd werden zo 18 liedjes in het Nederlands en Engels ten gehore gebracht. Het publiek genoot zichtbaar.

Dat Mimicri met dit liedjesprogramma gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat alle drie de tehuizen op het eind verzuchtten: “Moeten we nu weer een jáár wachten op jullie volgend optreden?” Het doet goed om te horen dat een grote groep mensen nu al uitkijkt naar een volgend optreden van uw eigen theatergroep Mimicri.

 

Hans van Amsterdam.