terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

Mimicri zingt !!!

 

Het is al weer 12 jaar geleden dat een klein groepje mimicri-ers besloot om een aantal liedjes van de hand van Annie M.G. in te studeren om daarmee een tour te maken langs enkele verzorgings- en bejaardentehuizen  in Wassenaar en de directe omgeving. Wie had toen kunnen vermoeden dat dit initiatief uit zou groeien tot een jaarlijks terugkerend fenomeen waar reikhalzend naar uitgezien wordt.


Begin november is het eerste contact met onze vaste zangpedagoge Lynda Neve – Boonstra, wordt een keuze gemaakt welke liedjes we dit jaar gaan zingen en wordt er overlegd over de aankleding van het geheel, want we blijven natuurlijk een toneelvereniging. Vanaf eind november wordt er wekelijks gerepeteerd totdat we in mei zover zijn dat we met ons programma de boer op kunnen.
Dit jaar is gekozen voor “Mimicri’s muziekcarrousel”. 

Een zestiental Nederlandse gemeenten strijdt onderling om de eerste plaats in dit carrousel. De jury wordt gevormd door het aanwezige publiek dat door middel van haar applaus laat blijken welke groep de winnaar van de avond is. Het programma toont een grote variatie in liedjes; van lekkere meezingers zoals “dans je de hele nacht met mij”  en   “viva españa” tot  leuke kijk- en luisterliedjes als “puppet on a string” en  “mister sandman”.  Gevoelig wordt het in  “vluchten kan niet meer”  maar er is natuurlijk ook een vrolijke noot met een nummer van Wim Sonneveld :  “Jozefien”.  Het zal u niet verbazen dat de drie heren die dit nummer vertolken de gemeente Sexbierum vertegenwoordigen.  Het is grappig te zien dat er in de  optredens die Mimicri inmiddels achter de rug heeft niet steeds hetzelfde nummer met de eer is gaan strijken.

Inmiddels zijn er optredens geweest in Delft, Den Haag en Voorburg en is komende week Wassenaar aan de beurt. Afgelopen zaterdag werd Duinstede met een bezoek vereerd, dinsdag treedt de groep op in het Sofieke huis en de tour wordt traditiegetrouw woensdag afgesloten met een optreden in De Willibrord.

En volgend jaar? De tehuizen waar Mimicri inmiddels heeft opgetreden zien de groep graag terug.

 

.