terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

. MIMICRI  GOOIT DE TROSSEN LOS

Met dit motto is toneelvereniging Mimicri de afgelopen maand voor de vijftiende keer begonnen met een tournee langs een aantal bejaarden- en verzorgingstehuizen en, zoals te doen gebruikelijk, doet de zanggroep ook een aantal Wassenaarse tehuizen aan.

Voorjaar 2001 is de geboortetijd van Mimicri Zingt!  Op een krantenbericht komt voldoende respons en ook een aantal toneelleden verklaart zich bereid om mee te doen.  Het wordt een Annie M.G. Schmidt gebeuren. Op 8 mei van dat jaar maakt Lynda (toen nog) Boonstra kennis met de vereniging. Zij heeft inmiddels haar sporen méér dan verdiend bij het Rijswijkse jeugdtheater.

Nu, 15 jaar later, is Lynda nog steeds de drijvende kracht achter ons  liedjesprogramma. Elk jaar een ander thema en elk jaar een groep ouderen die zo’n anderhalf uur vermaakt worden met “oude” maar aangeklede liedjes die ze vaak gezellig meezingen. Ook dit jaar is Mimicri enthousiast onthaald in Duinstede en het Sophieke huis met het programma: “Mimicri gooit de trossen los”. Iedereen wordt meegenomen op de Bonny II, het schip van kapitein Peter voor een muzikale tour over de woelige baren. Onderweg klampt een mevrouw in een roeibootje aan, zingen de mannen in het ritme van de regen en wordt iedereen uitgenodigd om nu eens te gaan dansen. Halverwege is er natuurlijk een pauze in het kleine café aan de haven. Daarna gaan we met Bonny buitenspelen we mijmeren wat over gisteren, dansen gezellig een foxtrotje en we eindigen in stijl met take me home en we”ll meet again.

Woensdag is al weer ons voorlaatste optreden in Huize Willibrord en de dag daarna sluiten we deze 15e tour af in het Haagse Duinhage. Nou ja, nog niet definitief want in september is er nog een reprise van dit programma in Willemstad.

Hans van Amsterdam.