terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

Mimicri zingt!     Buurtfeestje

De voorjaarstoernee van Mimicri zingt! is geëindigd. Voor de 18e keer trok een groep Mimicriërs langs verzorgingstehuizen in Wassenaar en omgeving.  Het thema van dit jaar: een buurtfeestje van de plaatselijke middenstand.  

De winkeliersvereniging van een willekeurige plaats organiseert voor haar leden een gezellig buurtfeestje. Onder het genot van een glaasje en een hapje komt de stemming er goed in en worden er spontaan wat gezellige liedjes gezongen. Het spits wordt afgebeten met Obladi oblada en via Perhaps Love waarbij iedereen ook nog even onder een Electrieke Deken ligt, komen de middenstanders Telkens Weer uit bij De Jukebox. En dat is nog niet de Top of the World want De Troubadour zingt – Omdat ik zoveel van je hou – Dag zuster Ursula. Het feestje wordt afgesloten met het prachtige We ‘ll meet again van Vera Lynn. Dat veel van deze wat oudere nummers bekend zijn bij het publiek blijkt wel uit de reacties tijdens het optreden: er wordt uit volle borst meegezongen.

Op 14 april werd Duinstede met een bezoek vereerd. Afgelopen zondag heeft  De Willibrord bezoek gehad van de winkeliers van deze willekeurige plaats en het allerlaatste optreden dit jaar was in het Sophieke huis. Tevreden gezichten alom en uiteraard in alle drie de tehuizen de vraag: “Komen jullie volgend jaar weer?”.

Hebt u helaas dit optreden gemist? Volgende week ( 11 en 12 mei) treedt Mimicri op met haar voorjaarsvoorstelling “Hemelen” in Warenar.

Hans van Amsterdam.