terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

Mimicri  zingt !!!


INPAKKEN  en  WEGWEZEN.


Enkele weken geleden is Mimicri gestart met haar jaarlijkse voorjaarstour langs een tiental verzorgings- en bejaardentehuizen in Wassenaar en omgeving. Dit jaar al weer voor de 11e keer!
In ruim een uur worden de bewoners onthaald op een wervelende show bestaande uit een 16-tal Nederlandse liedjes. De reisleiders van de bustocht, Petra de Ruiter en Hans van Netburg voeren het bonte gezelschap zangers en zangeressen langs mooie plaatsen in Nederland waar dan even de schoonheid van de omgeving wordt bezongen.

De tour start in “het land van Maas en Waal” en voert onder andere langs Amsterdam (de grachten), Rotterdam en Den Haag (wat voor weer zou het daar nu zijn?). En in zo’n waterrijk land als het onze mag het zeemanslied over de woelige baren natuurlijk niet ontbreken.
Ondanks de geweldige stuurmanskunst van chauffeur  Henk van Loon krijgen we onderweg toch te maken met panne, maar gelukkig is daar Willem met de waterpomptang.
Het bonte gezelschap zelf bestaat uit een aantal merkwaardige individuen. Een van de passagiers, heeft stiekem een Franse kat mee gebracht, van een ander moet de hond even een straatje om en er loopt een verlopen sujet tussen met een mottenfamilie in zijn jas. Uiteraard raken passagiers verliefd op elkaar en net zo gemakkelijk gaan die vakantieliefdes ook weer over.
De tour wordt beëindigd met een etentje bij de Italiaan. Daar gaat het dak er echt af. In “funiculi funicala” worden de gerechten van de kaart in rap tempo gezongen en met een glaasje rosé in de hand is het halen van de “hoge C” op het eind een peuleschil. (voor een enkeling is zelfs de “E” haalbaar geworden).

Onze vaste huisregisseur Lynda Neve is er voor de elfde keer in geslaagd een groep enthousiaste toneelspelers en zangers samen te smeden tot een hecht gezelschap met een geluid waar menig koor jaloers op zou zijn.
Deze week zijn wij op woensdag in het Van Ommerenpark en donderdag besluiten we de tour – traditiegetrouw – in de Willibrord.

.