terug naar pagina mimicri zingt!
3t Laatste najaarsstuk

Mimicri zingt!   . . . .  Lenteuitje

De voorjaarstoernee van Mimicri zingt! is begonnen. Voor de 17e keer trekt een groep Mimicriërs langs verzorgingstehuizen in Wassenaar en omgeving.  Het thema van dit jaar: een stadswandeling van een bedrijf in vitrage.  

Om alle plooien weer glad te strijken en alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen maakt het personeel onder leiding van een gediplomeerde stadsgids kennis met de bezienswaardigheden van een niet nader genoemde stad. Bij alle bezienswaardigheden past wel een liedje en zo hoppen we van die mooie zomer die al weer voorbij is naar een wonderful world. Onderweg stoppen we  even bij zwei kleine italiener en wensen we de dames goedenavond met buona sera signorita. We vragen ons af wat voor weer het zou zijn in Den Haag, luisteren naar “Hilversum 3” en dansen – omdat vluchten niet meer kan – als puppets on a string. En hoewel twee dames het niet kunnen helpen dat ze “in love” zijn gevallen voor de directeur wordt hun droom wreed verstoord met het slotlied funiculi funicula.

Afgelopen zondag heeft  Duinstede als eerste Wassenaarse tehuis bezoek gehad van de medewerkers van deze vitragefabriek. Volgende week heeft de groep even rust maar daarna gaat het in rap tempo met als afsluiters: zondagmiddag 23 april in de Willibrord en maandagavond 24 april het allerlaatste optreden dit jaar in het Sophieke huis.

Hans van Amsterdam.