terug naar pagina gespeelde stukken
3t Laatste najaarsstuk

MIMICRI vermaakt het publiek met “Vis op het droge”.

Mimicri zette, met twee keer een volle zaal, deze komedie van Derek Benfield op de planken.
Het verhaal speelt zich af in een hotel aan de Italiaanse rivièra.
Marisa, een medewerkster van het hotel, maakt er een gewoonte van om in haar bikini door de hal van het hotel te flaneren. Deze gewoonte en haar verrukkelijk accent zet alle mannenharten in vuur en in vlam. Een rol naar de hand van Carola Schwencke. Ze ging zo op in haar rol dat ze na afloop in de foyer nog steeds reageerde als een Italiaanse.
Generaal Hubback, voortreffelijk vertolkt door Hans van Amsterdam, loopt als een verdwaasde puber achter haar aan. Zijn vrouw Audrey heeft alle moeite om hem in het gareel te houden. Deze enigszins bekakte en onderkoelde dame wordt gespeeld door Cily Banus. Die klaart zo`n klusje, zoals we van haar gewend zijn, natuurlijk met gemak.
Deze rustige sfeer wordt hardhandig verstoord als de zussen Agatha en Fiona op het toneel verschijnen. Als blijkt dat er voor de dames geen kamer beschikbaar is barst de bui los.
Agatha, een zeer dominante vrouw, neemt de touwtjes strak in handen. Zij organiseert allerlei activiteiten waar niemand op zit te wachten. Marijke van Amsterdam, in de rol van Agatha, vliegt en rent, al pratend, over het podium. Met een tomeloze woordenstroom en energie houdt ze niet alleen haar tegenspelers maar ook het publiek in een soort houdgreep.
Vooral Julian Whittle is het kind van de rekening. Deze plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisatie is verantwoordelijk voor het feit dat het fout is gegaan met de boeking. Hans van Netburg maakt, met zijn mimiek en timing, van deze schlemiel een figuur die boeiend is om te volgen
De redding moet komen van de, altijd onvindbare, manager van het hotel. Wanneer Mario, met de grijpgrage handjes, op het toneel verschijnt is de chaos compleet. Zijn slogan : “ u bent een fantastische vrouw”, bezorgt alle vrouwen koude rillingen. Wyncko Tonckens, met een vette grijns op zijn gezicht, maakt van deze rol iets fraais.
De sfeer slaat resoluut om als de truttige zuster van Agatha verdwijnt. Onder leiding van de  generaal wordt een grote zoekactie op touw gezet.
Als iedereen ten einde raad is duikt Fiona in gezelschap van Mario weer op. Een wijnproeverij heeft Fiona getransformeerd van een muurbloempje in een soort femme fatale.
Caroline v.d. Zalm laat in haar eerste grote rol zien welke talenten ze allemaal in huis heeft.
Aan het eind van de voorstelling wordt de generaal ontmaskerd of toch niet?
We zullen het nooit weten.
Al met al een zeer genoeglijk avondje in Warenar. De stemming zat er na afloop van de voorstelling nog goed in. Onder het genot van een drankje een  hapje werd er door de toeschouwers en de toneelgroep nog gezellig nagepraat.

Henk IJsselsteijn.